Blog

Op deze pagina houden wij de deelnemers aan onze evenementen op de hoogte van de ontwikkelingen en gebeurtenissen ten aanzien van onze evenementen.

Update 24-4 evenement Local Swim Assen

Op dit moment (12:43) hebben zich 20 zwemmers aangemeld en hebben we al meer dan €4000,- opgehaald. NU AL EEN WAANZINNIG bedrag. Vanavond hebben we weer een vergadering en gaan we alles weer doorspreken. Alle aanmeldingen, inzet en donaties geven zoveel energie om er een MEGA GROOT succes van te maken. Het bestuur bestaat inmiddels uit 9 mensen (het bestuur is uitgebreid met twee dames). 

Daarnaast hebben we nog fantastisch nieuws, we hebben een ambassadeur voor de Local Swim in Assen: Joost Kooistra. Joost is een ex-Nederlands Olympisch volleyballer. Hij heeft mee gedaan aan de zomer Olympische Spelen in 2000 in Sydney, hier zijn ze als 5e geëindigd. In het Nederlandse team heeft hij 97 interlands gespeeld. Naast het Nederlandse team heeft hij in Italie gespeeld bij Monini Marconi Spoleto gespeeld. In 2003 heeft hij met dat team in de Europese Cup Voor Topteams gewonnen. Joost heeft (met Wouter de Vroede en Floris Zwartsenburg) in 2013 een fantastische actie opgezet voor de volleybalvereniging Animo in Assen voor Annemieke de Vroede (die inmiddels overleden is aan ALS). Zij hebben toen een heel weekend acties en evenementen georganiseerd waarbij ze in totaal €60.000,- opgehaald hebben. Wouter, Floris en Joost gaan ons helpen met het werven van deelnemers. Hier zijn we als organisatie erg blij mee.


Binnenkort meer informatie voor jullie helden!


Update 27-3 evenement Local Swim Assen

We hebben alweer voor de derde keer een bestuursvergadering gehad. De veragderingen nam net zoals de vorige keer bijna twee uur in beslag. Er is veel besproken, maar we komen ook telkens weer een stapje dichterbij. Iedereen is op dit moment weer keihard bezig om zijn taken te volbrengen. A.s. maandag start de inschrijving. Ook gaat de Facebook pagina van de local swim in de lucht. We hopen dat iedereen net zo enthiousiast is als wij over de swim en dat de aanmeldingen binnen stromen!

Zie hier de link van de Facebook pagina. https://www.facebook.com/ALocalSwimAssen/?fref=ts

We blijven jullie op de hoogte houden. 

Binnenkort meer informatie voor jullie helden!


Update 14-3 evenement Local Swim Assen

We hebben vandaag een gesprek gehad met de Gemeente Assen. We hebben samen een marktingplan opgesteld en afgesproken wie welke middelen in gaan zetten om deelnemers en toeschouwers te trekken voor het evenement. De vergunning is op dit moment nog een puntje van aandacht. Dit kost veel tijd en energie alleen het zorgt er ook voor dat wij als organisatie aan alle belangrijke veiligheidsaspecten voldoen. We keep up the great work.

We blijven jullie op de hoogte houden. 


Binnenkort meer informatie voor jullie helden!


Update 20-2 evenement Local Swim Assen

Vandaag hebben we als bestuur voor het eerst bij elkaar gezeten. Het bestuur bestaat uit in totaal 8 mensen. Iedereen heeft een eigen 'hoofdtaak' gekregen. We zitten met zijn allen één keer in de twee/drie weken bij elkaar en bespreken dan de (belangrijkste) vorderingen. Iedereen heeft er super veel zin in. Het duurt nog even voordat het zo ver is, maar we zijn blij dat we zo vroeg beginnen met alles. Zo hebben we voldoende tijd om alles te regelen en hoeven we geen actiepunten af te raffelen. Er zijn al meerdere acties geregeld zoals (hieronder al staat mbt de veiligheid). Maar ook heeft Profile Car & Tyreserive Assen, Heuver hun gebouw beschikbaar gesteld voor kleedkamers en ze leveren (kracht) stroom.  

We blijven jullie op de hoogte houden. 


Binnenkort meer informatie voor jullie helden!


Update 7-2 evenement Local Swim Assen

Het wordt elke week weer serieuzer en cooler. Dinsdag 21-2 gaan we als bestuur voor de eerste keer vergaderen. Eind volgende week gaat de website de lucht in en kunnen deelnemers zich inschrijven voor de swim. Hoeveel deelnemers gaan we krijgen? 100-200? Wij hopen op 300 en hebben er mega veel zin in! 

De veiligheid is al gewaarborgd, de duikvereniging Karibu uit Zuidlaren en de EHBO vereniging uit Assen gaan ons helpen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers veilig zijn voor, tijdens en na het zwemevenenent.Op de achtergrond zijn we druk bezig met het regelen van sponsoren, entertainment, en de vergunning.

We blijven jullie op de hoogte houden. 

Binnenkort meer informatie voor jullie helden!

Update 23-1 evenement Local Swim Assen

We hebben vandaag weer een gesprek met de gemeente Assen. We zijn nu vooral druk bezig met de vergunningsaanvraag bij de gemeente. Het velieigheidsplan maken kost met name veel tijd. Als de vergunning ingediend is kunnen we beginnen met de leuke onderdelen vna het organiseren van dit fantastische evenement. We hebben ondertussen een bestuur dat bestaat uit 8 mensen die gaan de swim organiseren. Kortom: WE KUNNEN LOS, DE SWIM GAAT DOOR!!!! 


Binnenkort meer informatie voor jullie helden!

Update 12-12 evenement Local Swim Assen

We hebben vandaag weer een gesprek met de gemeente Assen. Deze keer zaten naast de twee dames uit het eerste gesprek nog twee mannen aan tafel. De één had verstand van vergunningen en de andere van het organiseren van evenementen. We kunnen jullie (alvast) vertellen dat de swim door gaat!!! Het gaat om zondag 3 september! Zie hieronder het logo voor onze swim.


Binnenkort meer informatie voor jullie helden!

Update 23-11 evenement Local Swim Assen

We hebben vandaag een gesprek gehad In Leusden met twee dames die meerdere keren en op meerdere locaties A Local Swim hebben georganisseerd Het gesprek was super inspirerend. Zij vertelden super enthiousiast over de voorgaande edities. Wij verlieten de ruimte met nog meer energie en enthiousiastme dan we de ruimte in kwamen!!!  Zij hebben hun ervaringen en ideeën met ons gedeeld. 6 december hebben we het tweede gesprek met de gemeente Assen en dan weten we of (volgens ons) dit fantastische evenement door gaat in Assen. 


Zie hieronder voor een voorgaande editie in Westland: https://westland.alocalswim.nl/.

Binnenkort meer informatie voor jullie helden!


Update 15-11 evenement Local Swim Assen

We hebben vandaag gesprek gehad met twee dames van de gemeente Assen. Eén van hen was de projectleider van de opening van de Blauwe As in Assen. We hebben onze ideeën en plannen verteld, ze waren er erg enthiousiast over onze plannen. Ze hadden nog wel een aantal vragen aan ons waar we in eerste instantie nog geen antwoord op konden geven. Deze vragen nemen we mee naar het gesprek dat we hebben op woensdag 23 november met ALS in Leusden. Hieronder een minitatuur van Assen waar ook de Blauwe As duidelijk zichtbaar op is.


Binnenkort meer informatie voor jullie helden!


Update 14-11 hardloop evenement Sallandshoeve Winterloop.

We zijn op dit moment in gesprek met de Sallandshoeve in Nieuw Heeten, we willen hier in januari een hardloop evenement organisseren. Beide partijen zijn enthiousiast. We zijn op dit moment met elkaar in gesprek over verschillende actiepunten, afstanden, datum, locatie etc. 

Aan dit evenement wordt uiteraard weer een goed doel gekoppeld en bij dit evenement is dat Spieren voor Spieren. Jullie als helden voor het goede doel zetten jullie gezonde spieren in voor 'zieke' spieren.


Binnenkort meer informatie voor jullie helden!


Update 8-11 evenement Local Swim Assen

Dinsdag 15 november zitten we met de gemeente Assen om de tafel. We gaan bespreken wat wij voor ogen hebben en we gaan kijken of dit overeenkomt met de projectmanager van de gemeente die gaat over de opening van de Blauwe As. 23 november gaan we met stichting ALS om tafel en praten we over een local swim. Zij zijn initiatiefnemer van diverse local swims en hebben veel ervaring op het gebied van het oraganiseren van meerdere swims in Nederland.

Binnenkort meer informatie voor jullie helden!