Zwemmen voor ALS in Assen

Op zondag 3 september 2017 organiseren de stichting 'Helden Voor Het Goede Doel’ en BRES Activiteiten voor het eerst een uniek zwemevenement in Assen. Deelnemers zwemmen tijdens dit fantastische zwemevenement door het kanaal in Assen. De volwassenen (18+) zwemmen 2000 meter. Ook vinden we het fantastisch als er jeugd deelneemt aan dit evenement. De jeugdswim bestaat uit twee afstanden: 870 meter voor jeugd van 13 t/m 17 en 435 meter voor jeugd van 10 t/m 12 jaar. Naast het zwemmen zetten deelnemers zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ziekte ALS (afgekort van: Amyotrofisch Lateraal Sclerose). Het ingezamelde geld is hard nodig voor onderzoek naar de oorzaak en mogelijke behandeling van ALS. Daarnaast wordt er gezocht naar de kwaliteit van zorg en leven van deze patiënten. Want ALS staat inmiddels op de kaart, maar moet ook van de kaart.

Dit zwemevenement heet: A Local Swim, dit is een succesformule gebleken omdat het op meerdere plekken in Nederland plaats heeft gevonden. En nu komt het ook naar Assen. Dit alles is afgeleid van het bekende concept: Amsterdam City Swim, waarbij zelfs Maxima door de Amsterdamse grachten zwom!

Route en afstanden

De deelnemers die mee zwemmen aan de 'volwassen' (vanaf 18 jaar) swim zwemmen vanaf de Havenkade (oude haven) tot aan de Venestraat brug (AH XL) en weer terug naar de Havenkade. De jeugdswim (13 t/m 17 jaar) (870 meter) start op hetzelfde punt (bij de Havenkade), het keerpunt is hier bij de Groningerstraatbrug. De jeugdswim (10 t/m 12 jaar) (435 meter) begint bij de Groningerstraatbrug en zij zwemmen naar de start/finish bij de Havenkade.

Graag willen we iedereen uitdagen om dit fantastische doel te ondersteunen en zich in te schrijven voor dit mooie, sociale, recreatieve evenement. Je kunt je opgeven als individu, maar ook als team met je sportclub, vriendenclub, oom, tante, personeelsvereniging. Kortom gewoonweg iedereen die kan zwemmen en hiervoor een sprong in het diepe durft te nemen.

Inschrijfkosten en donatie

Deelnemers dienen inschrijfgeld te betalen. Daarnaast dienen ze een bijdrage voor de Stichting ALS Nederland op te halen. Door mee te doen met A Local Swim Assen doe je niet alleen mee aan een fantastisch evenement en een toffe afterparty, maar steun je bovenal alle patiënten en nabestaanden van deze verschrikkelijke verwoestende zenuw-spierziekte. Bij deelname wordt je volledig in de watten gelegd. Je krijgt vooraf een badjas, badslippers en een badmuts en achteraf een welverdiende medaille, een pastamaaltijd, twee drankjes en een goodiebag.

Zie voor meer informatie en inschrijven: assen.alocalswim.nl